Főoldal      Házi készítésű magyar húsáru leírása
 
  1. Származás:
Gazdánk saját nevelésű és feldolgozású állatból készült termékeket hoz.
  1. Elkészítés
Házi feldolgozás, EU-s engedéllyel ellátott üzemben történik. A termékek a hagyományos paraszti ízvilágot idézik. A főtt árut a gazda a friss alapanyagból közvetlenül az Önök asztalára készíti. A füstölt termékek 3 hónapos sós páclében (nitritet nem tartalmaz!) érnek, majd 3 füstölés és érlelés után kerülnek az Ön asztalára.
  1. Eltarthatóság
A főtt termékek eltarthatósága +4-8 fok között 12 nap. A füstölt termékek eltarthatósága min. 60 nap. Tárolásuk max.:15 fokon, szellőzés mellett lehetséges.
 
  1. Rendelhetőség
Mindig hétfő estig kell a termékeket megrendelni. Általában a boltban is vannak korlátozott mennyiségben készleten. A füstölt sonka a húsvéti időszakban rendelhető.
5. Tanácsok
A húsvéti sonka elkészítése: 1 napig áztatni kell (közben 1-szer vizet cserélni!). Az áztatólevet eltávolítva új, hideg vízben feltesszük főni, az első perctől kezdve takarékon! A forrástól számítva annyi ideig főzzük, ahány kiló. A megfelelő puhaság elérése után a főzőlében hagyjuk kihűlni! A főzőlevet a sonkáról leöntve, a húst lecsöpögtetve hűtőbe tesszük, majd ha kihűlt, szeletelhető. A leöntött lé más ételekhez adagolva kiváló aromát kölcsönöz például a töltött- vagy székely káposztának, bablevesnek, stb.